top of page

Transició ecológica

Aquesta legislatura ha estat marcada per un important treball en matèria de transició ecològica i d’eficiència energètica. Hem estat pioners amb l’aprovació de la primera Llei contra el canvi climàtic de les Illes Balears, que ens ha de servir de marc per treballar cap als objectius comuns i marcats per l'estratègia de descarbonització del sistema energètic de l'illa, coneguda amb el nom de Pla Menorca 20-30.

 

A més, el model territorial de desenvolupament sostenible, marcat pel PTI, és clau per garantir una de les funcions bàsiques de les declaracions Reserva de Biosfera. Per assolir un desenvolupament sostenible real, la gestió de l’energia és cabdal. Els socialistes apostem fermament per un canvi de model energètic i la lluita contra el canvi climàtic que mantingui la nostra illa com un referent i seguint els principis que emmarquen el fet de ser Reserva de la Biosfera. Per això, des del Consell Insular de Menorca:

26

Aprovarem i desplegarem el Pla de transició energètica de Menorca 20-30.

27

Aprovarem definitivament les zones prioritàries per a la construcció de plantes d’energies renovables en sòl rústic per facilitar la seva implantació dins el PTI.

28

Seguirem exigint a les institucions competents la màxima seguretat sobre el manteniment del subministrament elèctric de l’illa.

29

Seguirem incentivant les plantes d’autoconsum d’energia renovable en qualsevol tipus de sòl, reduint els tràmits i donant major visibilitat a les ajudes autonòmiques i estatals, i reivindicant-ne de millors.

30

Continuarem incentivant la inversió i la rehabilitació en eficiència energètica en indústria, comerç i serveis, edificis públics i habitatges.

31

Aplicarem els estàndards mínims exigibles en la contractació pública i en l'increment progressiu dels estàndards exigits en la normativa tècnica relativa a rendiments d'aparells elèctrics i electrònics.

32

Incorporarem condicions d’eficiència energètica a les construccions de nova planta o a reformar per tal d’ajudar a la reducció del canvi climàtic.

bottom of page